Újjászületés

Újjászületés

Nincs hozzászólás a(z) Újjászületés bejegyzéshez

Karácsony szentestéjén mit is mondhatnánk, mire is gondolhatnánk másra, mint az újjászületésre, a megszületésre.
Ilyenkor a legtöbb embernek a szeretet, a szeretetadás a fontos, pedig nem csak most kellene. Ahogyan most tudunk viselkedni, úgy kellene élni és tölteni a mindennapjainkat, hiszen ez lenne a normális, és azért is, mert akkor nem így élnénk, és már rég nem itt tartanánk.
Valahogy újra kellene tanulni az életet, ami sajnos – főleg manapság – kimarad az iskolákból is, de a család sem az együvé tartozásról, sokkal inkább a megfelelésről és a teljesítményről szól – sajnos. Változtatnunk kellene és változnia kellene a világnak is, mert nagyon rossz az irány, ahová haladunk, és ezt szerintem mindenki nem csak érzi, hanem látja és nagyon jól tudja is.

A téli napforduló és a karácsony mindig is a megújulásról szólt, reménykedem, sőt erősen bízom abban, hogy ez most valóban így is lesz – mert minden jel erre mutat.
És bár az a cikk, amiről korábban már említést tettem, még tavaly karácsony előtt jelent meg a Civil Hírlapban, azt gondolom, hogy az időszerűség tekintetében most, sőt talán most a leginkább aktuális.
Csak az utolsó gondolatát idézném így karácsony szentestéjén: igazi változást csak úgy lehet elérni, ha az ember megtalálja a megoldás kulcsát: önmagát és helyét a világban!
Mert soha ne feledjük el: minden ember felelős minden emberért…
Igen, valóban, erre most – és nem csak 2013 karácsonyán – különösen nagy szükség lenne.

A cikk itt olvasható: http://seresmaria.hu/ekep//VILAGVEGE.pdf

ÖN MIT GONDOL?
A NÉPSZAVAZÁST, mint a társadalom legmagasabb fokú véleménynyilvánítási lehetőségét soha, semmilyen parlamenti döntés ne semmisítse meg, legfeljebb egy másik, azonos témájú népszavazás?

About the author:

Leave a comment

19 − tizenkettő =

Back to Top