A Fény győzelme

A Fény győzelme

Nincs hozzászólás a(z) A Fény győzelme bejegyzéshez

Idén karácsonykor valóban az történt, amit ez az ünnep, és maga téli napforduló is jelent: a világosság legyőzi a sötétséget. Még sosem emlékszem olyanra, hogy a karácsony verőfényes napsütésben telt volna, de most ez is megtörtént.
A természet megadta a jelet, most már rajtunk a sor, hogy éljünk a lehetőséggel. Ehhez változni, változtatni kell nekünk is, hogy egymásban végre ne az ellenséget, hanem a társat és az együttműködő partnert lássuk.

Nem csak karácsonykor és nem csak a közvetlen szeretteink irányába kellene békességet, emberséget és szeretetet sugároznunk, hanem kezet kell nyújtani mindenki felé, és végre elfelejteni azt, ami elválaszt bennünket egymástól, megtalálva közben azokat a dolgokat, amik összekötnek, és mindig is összekötöttek bennünket.
Hiszen igazából maga az élet is csak közösen, egymással együttműködve élhető, mert az irigység, a harc, az ellenségeskedés és a gyűlölet sehová nem vezet, miközben a hatalom éppen erre játszik és ezt használja ki, lásd: oszd meg és uralkodj. A történelem mindezt már évezredek óta számtalan példával igazolja, eddig mégsem tanultunk belőle. Pedig ideje lenne már, hiszen a passzivitás, a beletörődés és az önbecsülés hiánya ide vezet: http://seresmaria.hu/ekep//99szazalek.pdf

Észre kell végre vennünk: ahogy a fény legyőzi a sötétséget, ugyanúgy a társadalom is úrrá tud lenni a legnagyobb bajokon és nehézségeken, ha végre összefog. Ne másoktól várjuk folyton a megoldást, és ne csak a másikra várjunk, hanem mi magunk is akarjunk és tegyünk magunkért és másokért is, közösen, összefogva.
Mert együtt erősek vagyunk…

ÖN MIT GONDOL?
A volt parlamenti képviselők, állami és politikai vezetők vonuljanak ki a közéletből?

About the author:

Leave a comment

1 × 5 =

Back to Top