Pénz szüli a bizniszpártot

Pénz szüli a bizniszpártot

1 hozzászólás a(z) Pénz szüli a bizniszpártot bejegyzéshez

Seres Mária felháborítónak tartja, ha az SMS-t a bizniszpárt jelzővel próbálják megbélyegezni. Szerinte bűnbak lett a sok, kis párt, de nem kérdezik meg az új választási rendszer kitalálóját: miért kellett ekkora pénzt bedobni a kampányra?

A 18, országos listát állított párt minden egyes egyéni képviselőjelölt után 1 millió forintos támogatást kap, a jelöltek számától és megoszlásától függően pedig szervezetenként 150-600 millió forint kampánytámogatást is. Van olyan kamupárt, amelyik visszaél ezzel. Az SMS-ként rövidített Seres Mária Szövetségeseivel kapcsolatban azonban alaptalan ez a vád.

Felháborítónak tartom, hogy az összes parlamenten kívüli szervezetet egy kalap alá veszik! – mondja Seres. – Persze, ahogy körülnézek, én is látom: sok párt biztosan csak azért jött létre, hogy a választás előtti hetekben keressen pár milliót. De minket semmiképp nem lehet e most alakult pártok közé sorolni, mert bár új a nevünk, a küldetésünk a régi, ahogy lényegében a csapatunk is ugyanaz, mint négy éve. Akkor, mint Civil Mozgalom, az egyetlen parlamenten kívüli pártként tudtunk listát állítani. Miért változtattunk nevet? Mert a civil szót olyan szinten lejáratta a Fidesz kiszolgálójaként tevékenykedő Civil Összefogás Fórum, hogy nem akartunk magyarázkodni. De sajnos a mai napig felhívnak rácsodálkozva, hogy én szervezem-e a Békemenetet…

Minket érhet legkevésbé az a vád, hogy anyagi megfontolás vagy bármi más tisztességtelen szándék miatt állítottunk volna jelölteket! Hozzáteszem: csak porhintés, hogy a pártoknak nem kell szigorú feltételek mellett elszámolniuk a pénzükkel. Ám leginkább az háborít fel, ahogy a kormánypárt kitalálta ezt az új választási rendszert: jelenjen meg sok kis párt, és tegyük őket nagyon ellenszenvessé az emberek szemében úgy, hogy hatalmas pénzt dobunk be nekik! Tehát elsősorban a törvényalkotó szándékát kellene megkérdőjelezni, és kiszámolni, vajon a parlamenti pártok hány milliárdot költöttek a saját fényezésükre, az adófizetők forintjaiból. Ha valaki felnéz egy óriásplakátra, jusson eszébe, hogy az ő pénzéből vigyorognak rá.

About the author:

1 Comment

 1. Juhász Ferenc  - 2014-03-25 - 12:19

  Kedves “SM” :-)!
  Ön egy Megnyerő Teremtés.
  (Ez egy tömör, kerek és komplett jelző. Most nem bontanám részletekre.)
  Meg kellene gondolnia, hogy esetleg hasonlóképpen járhat, mint Ángyán József!
  Ő egy talpig úri ember. Nem megélhetési politikus. Szakember. Tisztességes ember.
  Öt gyerekes családapa. Az egyetemi tanítványai, kollégái szeretik, tisztelik.. Megtalálja a hangot minden tisztességes emberrel. Mindenki szereti, aki nem az ellensége. Bátor de tisztességesen naív ember. Okos is. Csak egy baj van vele: az, hogy állja a szavát és kitart az elvei mellett a végtelenségig! Ezt az egykori “elvbarátai” nem tudták, nem tudják elnézni neki..
  Az ellenfelei is elismerik és tisztelik (persze nem az ellenségeiről állítom ezt.).
  Ellenségei egész életében nem voltak. Most vannak. Éppen az egykori “barátai” lettek azzá.
  Megkívánja a tisztesség, hogy ezt elmondjam, így levélben Önnek. Meg kell gondolnia. A videón nyilatkozó lánya eszembe juttatja, hogy ebben a mocsokban Ön elveszítheti a családját, illetve a közelségüket.!. Rá mehet az egészsége is.
  Ez nem egy mátraverebélyi probléma-halmaz! Itt Ön nem szövetségeseket fog találni, (mint a faluban), hanem legjobb esetben közönyt, de főleg ellenfeleket vagy akár ellenségeket.! Én dolgoztam Alsószentmártonban (homogén cigány falu) iskola igazgatóként! Tudom, mit jelent egy hanyatló települést felvállalni és ott szövetségeseket találni. A parlamenti küzdőtéren a boxmeccs ennél sokkal keményebb műfaj! Sajátos, rejtett szabályokkal!
  Én nem szoktam szavazni, mert nincsenek választások. Csak az “A” vagy “B” vagy esetleg a “C” oldali csalódások között lehet tippelni.
  Most, ápr. 06-án, ha Ön tovább megy ezen az igen rögös úton, el fogok menni, és Önre szavazok.
  A magyar nevelés és oktatás ügyében segítenék is Önnek, Önöknek. (Gondolom, hogy van egy csapata is.)
  Esetleg másban is, amiben úgy érzem, hogy tudok.
  Remélem a legjobbakat Önnek, nekünk, valamennyiünknek.
  Ránk férne!
  Tisztelettel: Juhász Ferenc / 20-778-1460

Leave a comment

öt × 4 =

Back to Top