Iksz-faktor, 100 milliós fődíjakért

Iksz-faktor, 100 milliós fődíjakért

2 hozzászólás Iksz-faktor, 100 milliós fődíjakért című bejegyzéshez

A pártok csak 2 hónapig törődnek az emberekkel, amíg tart a választási kampány, utána 3 év 10 hónapra elfelejtik őket – vélekedik Seres Mária. Az SMS országos listavezetője változtatna ezen.

A Seres Mária Szövetségesei (SMS) négy éve Civil Mozgalomként azért gyűjtött aláírást, hogy vonják meg a pártok állami támogatását. Szerintük teljesen abszurd, hogy a pártokat az adófizetők pénzéből kell eltartani.

– Négy év óta folyamatosan mondjuk: a pártfinanszírozást egészen más alapokra kellene helyezni – emlékeztet Seres. – Nem szabad, hogy a pártok függetlenedjenek a társadalomtól, és csupán egy napi teljesítményük, vagyis a választási eredményük alapján kaphassanak 100 milliókat, sőt, milliárdokat a következő négy évre. Mert ha attól függene a pénzük, hogy mennyi támogatójuk van, és hányan szeretik őket, jobban odafigyelnének az emberekre!

Tisztességes forrásként megkaphatnák az adókból az 1%-ot azoktól, akik felajánlják nekik.

Így viszont a kampány után tényleg elfelejtik, kik küldték őket a parlamentbe. Márpedig meggyőződésem, hogy folyamatosan kell keresni a választók kegyeit, az embereknek érezniük kell, hogy értük vagyunk! Túl kényelmes helyzetben vannak a pártok: négy évig nem figyelnek az emberekre, inkább gyűjtögetnek pénzt innen-onnan-amonnan – állami támogatásból és egyéb helyekről – aztán megint lesz két hónapjuk meggyőzni a szavazókat, hogy ők a legjobbak.

Pedig érdekes módon Magyarország mindössze 1 %-a kötődik pártokhoz tagként, vagy közvetlen munkakapcsolat miatt. Mégis ez az 1% ural mindent az országban, ami szerintem abnormális.

About the author:

2 hozzászólás

 1. Fekete Krisztián  - 2014-03-25 - 13:12

  Kedves Mária!

  Úgy gondolom, hogy az Ön személyében hosszú évtizedek után újra felelős és őszinte vezetőt és kormányt kaphatna Magyarország!!!! A legelkeserítőbb az, hogy félnünk és hallgatnunk kell a saját őszinte véleményünk kinyílvánítását illetően, A vélemény – különbség a hivatásunkba kerülhet és megbélyegezhetnek emiatt minket… Szerintem számos honfitársam nevében nyugodt szívvel mondhatom, hogy a jelenlegi és a mindenkori magyar politikusainktól ments meg Urunk minket!

  Tisztelettel és üdvözlettel:
  Krisztián
  – pedagógus és másoddiplomás egyetemi hallgató

 2. Budavári Klára  - 2014-03-25 - 14:52

  Gyomorforgató amit a pártok művelnek. A választóik pedig nyomorognak, éheznek.

Leave a comment

2 × 4 =

Back to Top