Miért kell a harc?

Miért kell a harc?

Nincs hozzászólás a(z) Miért kell a harc? bejegyzéshez

A természetben a hatalom és az uralkodásvágy csakis az emberre jellemző tulajdonság. Az állatvilágban a domináns hímek és nőstények számára a génjeik átörökítése a fontos, nem a hatalom kell nekik.
A pártok vezetői folyton azt mondják, azért törnek hatalomra, mert ha ők nyerik a választást, akkor minden problémát megoldanak – aztán minden marad a régiben, sőt, még rosszabb a helyzet…
A képviseleti demokráciában az, aki hatalomra tör, vét a társadalom ellen, és a legjelentéktelenebb vezető beosztásra is alkalmatlan, mert biztos, hogy hatalmi mámorában sérteni fogja az emberi méltóságot, és másokkal méltatlanul bánik majd.

A pártcsatározásokból kimarad a közérdek. A párt- és állami vezetők lassan elfelejtik miért is vannak. Lassan pártok martalékává válik minden társadalmi cél.
Nem a harc a közérdek, hanem a célok elérése, és a társadalom számára hasznos dolgok megvalósulása. Ezért nem lenne szabad politikusokra bízni egy társadalom jövőjét.

Mert ahogy a mondás is tarja, „kecskére káposztát?”. Érdemes elolvasni ezt a politikusokat méltató tavalyi cikket a Civil Hírlapból: http://seresmaria.hu/ekep//A%20politikus.pdf

ÖN MIT GONDOL?
Az állami és politikai vezetők, a parlamenti képviselők, a polgármesterek és az önkormányzati képviselők ne lehessenek tagjai egyik pártnak sem, hogy döntéseiket kizárólag a magyar társadalom és a helyi közösségek, a lakosság érdekei szerint hozzák meg, ne pedig párt vagy politikai céllal?

About the author:

Leave a comment

tizenhárom − 7 =

Back to Top