Levél egy képviselőnétől. Érdekes…

Levél egy képviselőnétől. Érdekes…

3 hozzászólás Levél egy képviselőnétől. Érdekes… című bejegyzéshez

Sok érdekes, tartalmas levelet kapok Önöktől. Köszönöm a sok-sok bíztatást, támogatást. Ezek megerősítenek abban, hogy jó úton járok, járunk. DE HALLGATTASSON MEG A MÁSIK FÉL IS! Íme egy országgyűlési képviselő feleségének nekem írt levele. Várom a véleményüket, amit szeretnék majd a levél írójának továbbjuttatni.

Tisztelt Asszonyom!

Hát az én támogatásomra ne számítson! Mélységesen felháborít a kezdeményezése.
Miért kell önnek mások zsebében turkálnia, és miért általánosít? Mitől érzi magát különbnek, mint azok, akiket oktalanul becsmérel?

Képzelje az én férjem is országgyűlési képviselő és még ráadásul polgármester már harmadik ciklusban! A városunk abban a szerencsés helyzetben van, hogy 3 országgyűlési képviselője van. A férjem a FIDESZ listán, egy képviselő az MSZP listán került be és van természetesen egyéni képviselőnk is. Az MSZP-és képviselő feleségével beszélgettünk szombat este egy iskolai alapítványi bálom az Ön kezdeményezéséről – mert mi beszélünk egymással, elmegyünk együtt helyi rendezvényekre. Abban egyetértettünk, hogy szívesen cserélnénk Önnel csak egy hétre legalább!

Önnek fogalma sincs milyen élete van egy képviselőnek és a családjának. Egy képviselő egy héten legalább 10 inget elhasznál, amit mosnunk, vasalnunk kell. Látott Ön már olyan inget amit 15-20-szor kimostunk? Látott már Ön olyan öltönyt amiben egy képviselő 10-12 órát ül a parlamentben, És látott Ön már olyan öltönyt, amelyik mát ötször volt tisztítóban?

Ha azt hiszi, hogy egy rendezvényre elmenni nagy élmény, mondjuk a potya vacsora miatt, hát téved! A hétvégén 74 db tombolát vettünk 200.- Ft/db, 60 db zsákbamacskát, 100.- Ft/db, 1 db kerékpárt vettünk tombolatárgyként, 26.000.- Ft/db és 10.000.- Ft-ot fizettünk be az alapítványba , el kellett mennem fodrászhoz, ami 2.000.- Ft volt – mert elvárják az emberek! A férjem pesti albérlete 34 négyzetméter 60.000.- Ft + rezsi, 25.000.-30.000.- Ft/hó. Pénteken “félidős értékelést” fog tartani a férjem a saját költségén, majd megírom mennyibe került!

Mások nevében nem nyilatkozom, de elmondom Önnek, hogy az egyéni képviselőnk kislánya 8 hónapos volt mikor megválasztották, este már aludt mikor hazaért, reggel még aludt mikor eljött otthonról. És ez így ment heteken, hónapokon keresztül! A kislány nőtt-nőtt és eljött az az idő, mikor esetleg egy vasárnap délutánt a családdal tudott tölteni és a kislánya nem ismerte az apukáját és félt tőle, sírt, ha vele volt! Mikor felkerültek Budapestre, úgy élt a felesége a kislánnyal, hogy nem volt ismerőse, barátja a közelében! Az egyik nagymama Komlón, a másik Békéscsabán – dolgoztak!
Hát ezt irigyli a képviselőktől és a családjuktól!

Egyszer ki fogom számolni, hogy a férjem hány órát dolgozik és hónapban és elosztom a jövedelmével!

Szégyelje el magát!

Mindenekelőtt megdöbbentem a képviselőné vádaskodásai miatt. Honnan veszi, hogy én mások zsebében turkálok, de azt sem tudom, hol és miben általánosítok? Értetlenül állok azzal kapcsolatosan, hogy különbnek érezném magam, mint ahogy az is meglepetésként ért, hogy én bárkit is becsméreltem volna.

Nos, én nem várom el a képviselőné asszonytól sem a fodrászt, sem a tombolát. A zsákbamacskát főként! Azért sem sajnálom, mert lakást bérelnek 60 ezerért, hisz mi, adófizetők 115 ezer forintnyi albérleti hozzájárulást adunk neki erre minden hónapban.
DE: ha úgy látja, hogy elege van mindebből, az ingvasalásból, a tisztítóba futkározásból, beszélje rá a férjét, hogy mondjon le legalább az egyik, vagy akár mindkét közfeladatáról, ugyanis egyik sem kötelező. S talán így jobban tud koncentrálni a megmaradó tennivalóira és a családi életre is.

…és javaslom, néha beszéljenek olyanokkal is, akiknek minimálbérből, rokkantnyugdíjból, GYES-ből vagy munkanélküli támogatásból kell megélni.

About the author:

3 hozzászólás

 1. Horváth Péter  - 2014-04-05 - 08:11

  Seres Máriának tökéletesen igaza van! Sem a képviselőség, sem a stb, egyáltalán nem kötelező! Aki vállalta: fizesse! Van nekik miből!!! Nem közmunkás, nem minimálbéres!!!

 2. Kiss Lilla  - 2014-04-06 - 09:17

  Senki nem kényszerítette arra, hogy képviselő legyen! Ha nem tetszik, mondjon le! Lehet egyszerű, kétkezi fizikai munkás, pék, kőműves, segédmunkás, bejelentett minimálbérért!! Hahaha!

 3. dr Ivanics Éva  - 2014-09-03 - 10:49

  Többször hallottam már erről a képviselőnés levélről, de most sikerült először teljes valójában szembesülnöm vele. Be kell vallanom, a szégyen kifejezés nekem is eszembe jutott, csak más szemszögből. Sajnálhatnám is a képviselőt, hogy vasalt inget kell hordania, ha nem tudnám, hogy a közalkalmazottak, vagy buszvezetők is ugyanerre kötelesek, csak ők nem vehetik fel két helyről ezért a fizetésüket, mert az összeférhetetlen. Kíváncsi lennék arra is, hogy vajon ez a szegény hajszás életű képviselő miből gondolta, hogy tombolát kell vennie és miért vette meg az összes tombolát ? Csak nem azért, hogy visszanyerje a nagylelkűen felajánlott fődíjat, a kerékpárt ?
  Egy 34 nm-es lakás 60.000.- Ft + rezsiért igen jó üzlet a bérbeadónak. Én 30 nm-esre 40.000.- Ft+ rezsiért sem találok bérlőt. Persze, gondolom, hogy talán titkos kerámiaégető is üzemelhet benne, ha a rezsi 25-30.000.- Ft ezen felül. Vajon miből tevődik össze, egy ilyen, állandóan rohanó (tehát a lábát nem egész nap a lakásban, a tévé előtt lógató) embernek ilyen összegű rezsiköltsége ? Mert én irodának használtam az enyémet, egész nap egy csomó elektromos berendezéssel, folyamatos fűtéssel, de még így is (közös költséggel együtt) +15-20.000.- Ft-ot tudtam összekalapálni költségként.
  Ilyenkor jut eszembe, hogy Matolcsy György szerint 47.500.- Ft-ból márpedig meg lehet élni (ennek cca dupláját költi csak a budapesti lakásra a képviselő úr, miközben helyi önkormányzati képviselő is, tehát állítólag otthon is dolgozik ?!)……..

  Én javaslom a Képviselőné Asszonynak, hogy levélírás és oktatgatás helyett nézzen kicsit az ura körmére, hátha ez a nagy izzadás nem a képviselői munka hajszásságának köszönhető…….. Támogatom azt a javaslatot is, hogy esetleg beszélgessen olyanokkal is, akik sem potyavacsorát nem kapnak, sem nem tudják tisztítóba hordani a ruhájukat, és nincs a zsebükben többszáz db tombolára való pénz, de akiknek a fodrász már nem 2.000.- Ft-ért nyírja a haját, mivel nem képviselőnét megillető tisztelet övezi…….. Igaz, én nem nagyon láttam olyan képviselőt, aki végig ülte a 12 órát (bár Orbán Viktort láttam már másnap is ugyanabban az ingben egy konferencián), de tudom, milyen az, ha egy rendőrnek kellett 12 órát folyamatosan szolgálatban végig izzadnia, és nem légkondicionált helyiségben…..
  Ha megengedik nekem, én egy kicsit érzéketlenebb vagyok a szegény, hátrányos helyzetű, hajszolt, több állásban dolgozó képviselők sorsa iránt…..

Leave a comment

egy × 1 =

Back to Top