Balra vagy jobbra pártol-e Seres?

Balra vagy jobbra pártol-e Seres?

2 hozzászólás Balra vagy jobbra pártol-e Seres? című bejegyzéshez

Lépten-nyomon nekiszegezik a kérdést: bal- vagy jobboldali párt-e az SMS? Seres Mária azonban a középvonalnál kötelezte el magát, a politikai mérleg nyelvét képviselve.

– Az emberek szinte már nem is érzékelnek különbséget bal- és jobboldal között – mondja Seres. – Azt sem sokan tudják, mit jelent egy klasszikus bal-, vagy jobboldali párt. Az eltérő oldal manapság csak azt fejezi ki, hogy nagyon más a véleményük. De mi egyikhez sem húzunk: valahol középen szeretnénk elhelyezkedni. Tegyük hozzá: mindkét iránynál találunk jó elveket, de hiteltelenné váltak, mert a szociálisan érzékeny baloldalt milliárdosok, a keresztény-elkötelezett jobboldalt pedig volt liberálisok vezetik. Persze azt, hogy valami jó vagy nem jó egy társadalomnak, nem az dönti el, melyik oldal mondja. Egy átlagember azonnal érzi egy intézkedés kapcsán, hogy ránézve pozitív vagy negatív hatású – vélekedik az SMS névadója, aki hitelesen tölti be a mérleg nyelve szerepét a közéletben.

– Szociálisan érzékeny vagyok, ugyanakkor nemzeti öntudattal is bírok, és ez a kettő nagyon jól megfér egymással. El kellene felejteni az ideológiai megkülönböztetéseket, ügyelve arra, hogy senki ne menjen el a szélsőségek irányába. Mindig csodálkozom, hogy azon pártok, amelyek nagyon különbözőnek mondják magukat, lényegében ugyanazt tűzik a zászlajukra, mégis kibékíthetetlen ellentét van közöttük. És ez érthetetlen! Mert ha mindenki jót akar az embereknek, mért nem tudják közösen tenni ezt a jót? – kérdezi a Seres Mária Szövetségesei országos listavezetője.

About the author:

2 hozzászólás

  1. Mészáros István  - 2014-03-27 - 16:32

    Erről a nagyhangú mókusvakítástól mindig a Kazohinia (Szatmári S.) jut eszembe,amikor a behinek azon ölték egymást, hogy a 10*10cm-es fakockát a jobb, vagy a bal térdre kell erősíteni. Természetesen ezt szítani kell, nehogy gondolkodni kezdjen nagy számú ember. Az az érzésem, hogy a hátunk mögött együtt söröznek nagy egyetértésben ugyanúgy, mint amikor a költségtérítés ügyében nem volt köztük vita. Számítani lehet a tömegek feledékenységre, az érzelmi kötődésre és a kellemes hazugságok (bocs.,pontos, jó kommunikációra gondoltam) hatására. Sajnos gyakran bejön.

  2. Pfeiffer Laszlo  - 2014-03-27 - 18:34

    Kedves Seres Maria!
    Hat 2 szavazatba biztos lehet en es a baratnöm önre fogunk szavazni mivel mi fiatal par vagyunk (22 eves) akarmenynire is kiszeretnenk törni lehetetlen se munkahely se lehetsög

Leave a comment

2 × négy =

Back to Top