Valami elindult

Valami elindult

Nincs hozzászólás a(z) Valami elindult bejegyzéshez

Valami elindult tegnap, ahogy 5 évvel ezelőtt is. Valami furcsa, de ugyanakkor nagyon érdekes dolog történt, ahogy ezt leírtam itt: http://seresmaria.hu/index.php?ac=read_blog&id=114#top
Ennek köszönhetően világossá vált számomra, hogy mit kell tennem a tegnapi „csalódás” után, ami azért előre borítékolható volt.
Mit is tehetnék mást, mint amit a sors diktál és az utamba helyez. Csak észre kell venni a jelzést, a jeleket. Most is ez történt, ami egy kicsit megint libabőrössé tesz, de egyúttal valamiféle boldog és megnyugtató érzés is eltölt. Hiszen amit teszek és tennem kell, az mindenkinek csak jó lehet. Az öncélúság egyébként sem az én területem.

Öt évvel ezelőtt is a közösségért, a jövőnkért érzett felelősség vitt el abba az irányba, hogy tennem kell valamit, amit nem tudni miért, mások nem akarnak vagy tudnak megcsinálni. Ha jó ügyért küzdesz, akkor nem lehetnek akadályok csak nehézségek, azokat pedig le lehet küzdeni. Most is ezt érzem és teszem.
Most is jót szeretnék tenni mindannyiunk érdekében, még akkor is, ha ugyanúgy lesznek néhányan olyanok is, akiknek ez nem fog tetszeni. De ez nem baj, mert később talán megértik, értük is teszem, és bízom abban, hogy meg is tapasztalják majd, hogy ők látták vagy gondolták rosszul. Ehhez viszont célt kell érni, mert anélkül nincs megismerés.

Habár öt éve a politikusok sikeresen megakadályozták az alulról jövő társadalmi akarat érvényesülését, azért kíváncsi lennék, hogy az a polgármester és országgyűlési képviselő feleség, vagy akár egy másik, ma milyen levelet írna nekem, ha újra rászánná magát?
Mert amit akkor küldött egészen biztos, hogy nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.
Most újra végigolvasva viszont azt kell mondjam, hogy tanulságul sem szolgált az emberek részére, mert ha nem így lenne, akkor már nem itt tartanánk…
De azért érdemes volt most újra elolvasni, amit bátran ajánlanék mindenkinek, akár még felüdülésképpen is – így az ünnepi tennivalók közepette.

Jó szórakozást kívánok hozzá: http://seresmaria.hu/index.php?ac=read_blog&id=7#top

About the author:

Leave a comment

3 × 2 =

Back to Top