ÚJ FEJEZET

ÚJ FEJEZET

Nincs hozzászólás a(z) ÚJ FEJEZET bejegyzéshez

Négy hónap nagy idő – sok minden történt, sok minden változott. Én is, és gondolom Ti is.
Gazdagabbak lettünk egy semmihez nem hasonlító tapasztalással: megéreztük az összetartozás erejét. És most már igényeljük.

Sokat dolgoztunk – néha áztunk-fáztunk, és mégis jó volt. Meghoztuk az áldozatot és meglett a jutalmunk – talán nagy szavak, de így látom: történelmet írtunk. (Tegnap kezdtek hozzá az aláírások számláláshoz. Vajon mennyi lesz a végeredmény?)

Eddig nem volt arra mód, hogy nagy nyilvánosság előtt méltó köszönetet mondjak Nektek, csak szerényen a honlapomon keresztül. Pedig nagyszerű emberek vagytok. Önzetlen, cselekvőképes, nagyszerű emberek. Soha nem firtattam, ki miért állt közénk, hogy jutott el erre a honlapra, és mit vár ettől az egésztől.
Gondolom mindenki megvívta a saját belső harcát, aztán jött a nyilvánosság előtti színvallás. És ugye nem is volt ez nehéz, vagy kellemetlen? Inkább csak szokatlan – hisz eddig erről az oldalatokról nem ismerhettek benneteket… s talán Ti sem magatokat.

Bennem sem volt küldetéstudat, nem is sugallat hatására tettem amit tettem, egyszerűen csak elegem lett abból, hogy várok. Éltem hát a demokrácia adta lehetőséggel, és a nyomásgyakorlás egy szelíd formáját választva elkezdtem aláírást gyűjteni. Nem a hatalomért vagy az ismertségért, és főként nem pénzért tettem amit tettem.

És ezzel feladtam a leckét azoknak, akik csakis ebben a három dologban tudnak gondolkodni. Nem értették és ma sem értik, csak találgatják miért teszem amit teszek.
Nem sokan adtak nekem esélyt, ezért nem is vettek komolyan – Mit keres egy civil a pályán?!

Aztán a négy hónapos gyűjtés legutolsó napjának utolsó órájában leadott aláírások mennyiségével sikerült meglepetést okozni: 591.748-an akartuk, hogy változzon VALAMI.

Most kezdődik egy újabb történet.

Pedig úgy terveztem, hogy pihenni fogok. De nem megy, és úgy tűnik, a sors sem ezt akarja…
Szeretném, ha a Ti segítségetekkel sikerülne egy újabb, egy igazán jelentős lépést tenni, és egy még nagyobb meglepetést produkálni. Több szempontból könnyebb dolgunk lesz, de a nehezítésre is számítani kell.
Én állok elébe!

Ha lenne zászlónk, arra most két szót írnék: BIZALOM és ÖSSZEFOGÁS.
Én ebben látom a túlélés és a felemelkedés esélyét.

Bízzunk hát egymásban és fogjunk újra össze!
Hamarosan többet is meg fogtok tudni…

About the author:

Leave a comment

14 + tizenöt =

Back to Top