HATÁS-ELLENHATÁS

HATÁS-ELLENHATÁS

Nincs hozzászólás a(z) HATÁS-ELLENHATÁS bejegyzéshez

1. menet

A képviselők költségtérítésével összefüggő népszavazáshoz összegyűjtött 591.748 aláírás ellenőrzését február 13-án rendelte el az Országos Választási Bizottság.

– Február 23.
Az MDF-es Hock Zoltán olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely megszüntetné a költségtérítés jelenlegi, egyedülállóan alacsony, 15 százalékos adóját, amit 2008. november 25-én név szerinti szavazással, egyhangúlag fogadott el az Országgyűlés.
Hock ehelyett személyi jövedelemadó általános szabályait alkalmazná a költségtérítésre. A javaslat szerint a képviselők számla nélkül is megkapnák a nekik járó, immár megadóztatott költségtérítést, de annak a költségnek az adóját, amit számlával tudnak igazolni, leírhatnák az adóalapjukból.

– Február 23-i hír:
Számlakötelessé tenné a képviselői költségtérítést az MSZP elnöksége – közölte Ujhelyi István, a párt alelnöke. A testület azt kéri a szocialista frakciótól, hogy nyújtson be ilyen értelmű törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.
Az MSZP országos elnöksége február 22-én vasárnap késő este vitatta meg ezt a kérdést. A népszavazási kezdeményezéstől függetlenül, de annak céljával összhangban javasoljuk, hogy a parlamenti képviselők, csakúgy, mint a többi állampolgár, minden elszámolható költségükről hozzanak számlát – közölte Ujhelyi István

2. menet

Február 15-ével immár hivatalosan gyűjthető aláírás az országgyűlési képviselői tisztség és a polgármesterség összeférhetetlensége ügyében indított népszavazási kezdeményezéshez.

– Február 23.

Gusztos Péter és Hankó Faragó Miklós SZDSZ-es képviselők benyújtották az országgyűlési és önkormányzati képviselő valamint a polgármesteri összeférhetetlenséggel kapcsolatos önálló képviselői indítványukat.

Úgy tűnik, hogy a népszavazási kezdeményezés egyfajta gyorsító injekcióként hat a honatyáinkra. Reméljük bírják majd a tempót a továbbiakban is…

Folyt. köv.

About the author:

Leave a comment

kettő × három =

Back to Top