Seres a vidéknek adná a 4-es metró árát

Seres a vidéknek adná a 4-es metró árát

Nincs hozzászólás a(z) Seres a vidéknek adná a 4-es metró árát bejegyzéshez

Sokan átkozzák a 4-es metrót. Mert megint itt van egy sikerként ünnepelt beruházás, ami életeket keserített meg, mire elkészült. De Seres Mária szerint a pártok most is nagy haszonélvezők.

Felnőtt egy generáció az első elfogadott tervek, és az első szakasz átadása között. A környéken élők vagy vállalkozást üzemeltetők alaposan megszenvedték a felszínen 2006-ban indult, sziszifuszi munkálatokat, most pedig a kész metró miatt panaszkodnak sorra. Seres Mária pedig eleve más helyre adná a pazarló projekt árát.

– Az új metróról a vidéki embernek mindig az jut eszébe, hogy a fővárosban az égvilágon mindenre jut pénz, vidéken pedig semmire! – méltatlankodik az SMS arca. – Nem tudom, mért volt fontos ez a beruházás, mert Budapesten éjjel-nappal lehet közlekedni, nem úgy, mint vidéken.

A 4-es metró 452 milliárd forintját én inkább a hazai kis- és középvállalkozások megsegítésére fordítanám. Vegyük például Orosházát. Kiszálltunk a kocsiból a gyönyörű főtéren, és olyan érzésem volt, mintha Ausztriában lennénk. Bámulatos rendben van ott minden! Miért? Mert van több, stabilan működő üzem a városban, főleg élelmiszeripari, ahol szinte mindenki tud dolgozni. Meg tudják fizetni a szolgáltatókat: tele van a kávézó, a fodrászüzlet… Szóval az új metró árán inkább létre kellett volna hozni minden településen egy-két üzemet, amiből emberhez méltóan tudnak élni a helybéliek, felélénkülhet a belső gazdaság, és nem csak a közmunkás dolgozik.

De hozzáteszem: szerintem fel sem kapják majd a fejüket az emberek, ha a 4-es metró kapcsán is kiderülnek turpisságok és pénzlenyúlások. A politikusok ebben a történetben is rendesen ekézték egymást, mutogattak a másikra, miközben csak a saját hasznukat lesték. És persze ezt a projektet sem tudták rendesen megvalósítani, hiába volt közös a cél.

About the author:

Leave a comment

egy × három =

Back to Top