Miért pont Mátraverebély?

Miért pont Mátraverebély?

Nincs hozzászólás a(z) Miért pont Mátraverebély? bejegyzéshez

Egy Nógrádban élő ismerősömet pár napja tájékoztattam, hogy polgármester jelölt vagyok Mátraverebélyen. Az alábbi üzenetet kaptam tőle:

Nagyon kemény dologba vágtad a fejszédet. “Csurubélyban” megállni sem mer az ember. Az autónkat tőlünk 10 méterre törték fel. Sok a börtönből kiszabadult bűnöző, akik akár ölnek is, ha sérül az érdekük. Télen már hajnalban kerékpárral indulnak lopni fát és minden mást, ami mozdítható. Szerintem ez a falu kezelhetetlen. Én azt javasolnám, ne vállald el!

No, éppen itt szeretnék én látványos eredményeket felmutatni!

Mátraverebély kicsiben olyan, mint az országunk – gyönyörű fekvésű, környezeti adottságaiban rendkívül szerencsés, ám mégis Csipkerózsika álmát alussza. A munkahelyek megszűntek – az egykori bányásztelepülésen ma már nem hallani, hogy így köszönnének: Jó szerencsét! Az aktív korúak segélyre szorulnak vagy épp egészségi állapotuk miatt leszázalékoltak. A fiatalok nem látják biztosítva a jövőjüket itt helyben, az idősebbek pedig nem érzik biztonságban magukat.
A közelben van Szentkút, mely csodatévő helyként ismert – ám úgy tűnik, már a csodákat is beárnyékolja az itteniek szinte kétségbeesett kilátástalansága.

Erről a településről vinni már semmit nem lehet, csak idehozni. Mégpedig fontos és jó dolgokat…
És engem ez motivált!

Másfél éve egy olyan közegbe csöppentem, ahol a szavak sajnos sokkal fontosabbak, mint a tettek. Hisz beszélnek a politikusok mindenféléről, tudják mit kell ígérni, hogy bizalmat kapjanak – és nagyon jól tudják, hogy az ígéreteiket nem lehet számonkérni – hacsak nem a négyévenkénti választásokon.
Hogy ez mennyire káros az egész országra nézve? Elég csak 20 évre visszatekinteni: milyen hit és lendület volt mindenkiben a 90-es évek elején, s hol tartunk most…

Hogy mi kell a sikerhez? Közös akarat. Ha nem megosztott a lakosság – ha felül tudnak emelkedni a különbözőségeken – legyen szó akár arról, hogy cigány vagy nem cigány az illető, hogy milyen a vagyoni helyzete, vagy arról, hogy milyen párttal szimpatizál – akkor a legnehezebb lépésen már túl vagyunk.

Ebben kell elől járni Mátraverebélynek, és ebben szeretnék én is tevőlegesen közreműködni.
 

About the author:

Leave a comment

20 + tíz =

Back to Top