Civil kampány és meglepetés

Civil kampány és meglepetés

Nincs hozzászólás a(z) Civil kampány és meglepetés bejegyzéshez

A kampány a finisében jár, és sokan lejátszott meccsként tekintenek az őszi választásokra. Mi bízunk a választók józanságában, mérlegelő képességében – és a meglepetésben.

Az önkormányzati választás menetében több olyan pont is volt, ahol tisztességtelen módszerekkel találkoztunk. Ilyen volt az ajánlószelvény gyűjtés – melynek során a pénzért való vásárlás és a más nevében gyűjtés nem számított egyedi esetnek, sőt egyre gyakoribb, hogy a nagy pártok a rivális gyengítését egy másik párt kopogtatócédulás támogatásával kívánják elérni.
Furcsa dolgok történnek egyes helyi médiáknál is. Míg az új jelentkezők kiszorulnak és esetleg csak pénzért vásárolhatnak hírfelületet, addig a hatalmon lévő polgármesterek minden lépéséről beszámolnak.
Sokan kérdezik, hogy miért nincs hír rólunk az országos médiában. No nem azért, mert nincs esemény vagy nem tartunk sajtótájékoztatót. Mi adnánk a híreinket, szerepelnénk a műsorokban, ám a szerkesztőségek indoka egyszerű: nem vagyunk parlamenti párt. Hát, ez igaz…

Ez a választás sajnos nem az esélyegyenlőségről és tisztességes feltételekről lesz emlékezetes.

Nem lesz egyszerű dolgunk, de bízunk a jelöltjeik eredményességében. Pestlőrincen Ferencz István, Mátészalkán Vékony János, Nagykőrösön Zágráb Nándor, Ópályiban Orbán István, Szigetváron Berta János, Mezőtúron Lévai Sándor, Kőszegen Rába László, Tiszavasváriban Papp Miklós, Kiskunhalason Horváth Mihály, Rétságon Pálmai Róbert, Kiskunfélegyházán pedig Dr. Réczi László és jelölttársaik is esélyesek, hiszen köztiszteletnek örvendő és aktív közéleti emberek.

Minden jelölttársamat hely hiány miatt nem tudom itt felsorolni, hisz több százan vannak, de kérem a Kedves Olvasót, a honlapunk nyitólapján kattintson az Önkormányzati választás menüpontra, és ott a térképen keresztül eljut a saját választóköréig.

S hogy miért is szavazzanak a civilekre?

Jelenlétünkkel az önkormányzatokban megvalósulhat a civil kontroll, és erősödhet az együttműködésre való hajlandóság. Erre igazán nagy szüksége lenne már a megosztott magyar társadalomnak.

 

About the author:

Leave a comment

tizenkilenc + három =

Back to Top