Miért nem oltanak az oroszok és a kínaiak?

Miért nem oltanak az oroszok és a kínaiak?

Nincs hozzászólás a(z) Miért nem oltanak az oroszok és a kínaiak? bejegyzéshez

Amíg a nyugati világ versenyt fut az idővel a koronavírus oltás terén, és az eddig viszonylag konszolidált kapcsolatban lévő államok is egymásnak mennek a „vakcina-irigység” miatt,  addig a két covid-vakcina nagyhatalom fej-fej mellett halad az ímmel-ámmal oltásban.
Kína és Oroszország is kb. 4-5 %-nál jár. Pedig annyi vakcinájuk van, amennyit csak akarnak. Mindkét ország többféle oltóanyagot is gyárt, és jelentős oltóanyag exportőr.

EZ AZ SOK EGYEZÉS TÖBB MINT ÉRDEKES!

Mindkét ország beoltotta bizonyos számú állampolgárát – állítólag az egészségügyiseket és a gazdasági szempontból kulcsfontosságú pozíciókban dolgozókat -, de eddig egyik sem kezdte el a tömeges oltást. Főleg nem oltják a krónikus betegeket, az időseket, a gyermekvállalás előtt lévő fiatalokat és a várandós anyukákat.

VAJON MIÉRT?

A kínai párt lapja megírta nemrég: „Mivel egyelőre nincs elegendő klinikai adat, ami bizonyítaná, hogy a Covid-19 elleni vakcinák biztonságosak és hatékonyak, ezért további kutatásokra van szükség a tömeges oltás megkezdése előtt.” (MTI hír 2021. március 15!)
Ezt erősíti meg egy kínai egyetemen oktató magyar hölgy beszámolója is: Kína még vár a 3. fázisú teszt eredményeire. (Ez a teszt zajlik lényegében Magyarországon, és más országokban is élesben, a beoltottakon tesztelve!)

Bezzeg Magyarországon gőzerővel folyik az oltás, többek között a kínai és orosz vakcinákkal.
Európa második legmagasabb beoltottságával büszkélkedünk, mialatt ezzel párhuzamosan rekordszámú a beteg az intenzív osztályokon és a lélegeztető gépeken, és rekordszámú a halálesetek száma is. Amióta nagy erőkkel oltják az embereket…

A miniszterelnöknek mégis Izrael a jó példa, mert ők világelsők az átoltottságban – hogy milyen áron, milyen nyomásgyakorlással és milyen lakossági ellenállás mellett, az persze kimarad a hazai hírekből, mint minden, ami kritikát jelent az eltúlzott járványügyi intézkedésekre.
A híradások inkább azt próbálják elhitetni, hogy nálunk minden rendben van, és csakis az oltás az egyetlen esély a túlélésre. Pedig valójában semmi értelme, sőt a kísérleti jellege miatt még számos veszélyt is magában rejt.

Nem akarom, hogy Magyarország Kínához hasonlítson – ahol a járványra hivatkozva kiépült egy teljeskörű megfigyelő és ellenőrző rendszer, ami annak ellenére is folyamatosan működik, hogy tavaly június óta lényegében nincs is fertőzött beteg.

Azt sem akarom, hogy újra olyanok legyünk, mint Oroszország – a korábbi Szovjetunió.

Magyarország lehetett volna egy olyan különutas a covid kezelésében, amire meg lenne minden lehetőség, hiszen itt élnek azok a professzorok, kutatók és innovátotok, akiknek a kezében ott van a megoldás kulcsa – persze ha nem illesztjük a zárba, akkor hiába…

Amíg az 1,4 milliárd lakosú Kína és a 145 milliós Oroszország köszöni szépen jól van, és az emberek élik az életüket – dolgoznak, a gazdaság épül, az ország erősödik és gazdagszik -, addig mi csak kapkodjuk a fejünket, hogy mi jöhetne még, és mit találnak ki a járványbizniszből élők.

Végül álljon itt két friss adatsor, amin érdemes lenne mindenkinek elgondolkodni:

– A szűk 10 milliós Magyarország eddig 19 ezer covid áldozatot jelentett be.
Az 5 milliós Szlovákia 9 ezret.
Az 1400 millió lakosú Kína 4,5 ezret – vagyis a magyar népességnél 140-szer nagyobb Kínában csupán negyedannyi haláleset történt, mint nálunk!

– Az aktív betegek száma Magyarországon 176 ezer.
Szlovákiában 84 ezer.
Kínában mindössze 162 fő (!), de nekik is csak enyhe tüneteik vannak.

About the author:

Leave a comment

12 + 19 =

Back to Top