Mátraverebély újraélesztése

Mátraverebély újraélesztése

Nincs hozzászólás a(z) Mátraverebély újraélesztése bejegyzéshez

Csirke far-hátból ötfős vacsorát, sörösdobozokból napkollektort készítenek. Az elektromos hálózatról lekapcsolt lakásban áramot fejlesztenek, a közmunkásokból vállalkozókat képeznek. A 47 ezer forintos fizetésnek örülnek.

Seres Mária polgármester asszonyt kissé megelőzve érkezünk Mátraverebély önkormányzatához. Munkatársai leültetnek a szobájában. Áramszünet van, a kikapcsolt számítógépek lassú ritmusban csipognak. Kicsit olyan a hanghatás, mintha egy kórház intenzív osztályán üldögélnénk. Seres Mária tőlünk értesül a csipogás okáról. „Jó a hasonlat, a falu tényleg lélegeztetőgépen van” – vág a dolgok közepébe.
„Az urópai uniós alapok szerepe a roma integráció elősegítésében”: ebben a témában lesz plenáris ülés másnap uniós igazgatók, kormánytagok, hazai romaügyi vezetők és polgármesterek, így az ő részvételével is, mondja Seres Mária. Meg kell kérdeznünk, hogy ki lesz jelen azok közül a fideszes megyei elnökök közül, akik nemrégiben a festői Azori-szigeteken tartottak négynapos tanácskozást közpénzből a „páneurópai romastratégiáról”? Senki. A roma integrációra költött százmilliárdok észlelhetetlen hatásáról beszél a polgármester, majd arról, hogy hiszi, ezután is lesz pénz, de azt már úgy fogják felhasználni, hogy eredménye is legyen. Ők, Mátraverebélyben, biztosan.

A cikk teljes tartalma >>

About the author:

Leave a comment

kettő + tizennégy =

Back to Top