Így ismerd fel, ha manipulálnak

Így ismerd fel, ha manipulálnak

Nincs hozzászólás a(z) Így ismerd fel, ha manipulálnak bejegyzéshez

Könyvtárnyi irodalma van az emberek befolyásolási módszereinek. Mindenki tudja, hogy számtalan módon és céllal teszik meg ezt velünk, de valahogy mégsem tudatosodik a legtöbbünkben.
Itt egy friss példa, amikor Dr. Gődény György lett ennek az áldozata. A lejáratás minden eszközét igyekeznek bevetni ellene, és olyan „hitelesnek” tűnő technikákkal, hogy az átlagember egy percig sem kételkedik annak valóságtartalmában.

CSAKHOGY! Akik mindezt bevetik a célszeméllyel szemben, két dologról elfeledkeznek:

1. Ha a lejáratási kampányt egy bizonyos szintnél tovább tolják, az éppen ellentétes hatást generálhat.

2. Ha az emberek elkezdenek gondolkodni, és a saját tapasztalataikra építve alkotnak véleményt, gyorsan közömbössé válnak a manipulációs technikákkal szemben. És ha ezek a személyek egymásra találnak, vagy ha elérnek egy kritikus tömeget, akkor jöhet majd az igazi meglepetés: gondosan kimunkált hazugságok borulnak, és a „fagyi visszanyal”.

Dr. Gődény Györgyöt támadják politikai, vallási, gazdasági és szakmai oldalról is. Tehát lényegében mindennel, és rendkívül etikátlanul. Most éppen azért, mert egy cég videóiban szerepel, és az ott elhangzottakat megkérdőjelezi egy – persze névtelen – feljelentő…
Még senki nem mondta, hogy az állításokkal gond van, csak azt, hogy vizsgálatot indítottak, ami sok-sok hónap után hozhat majd döntést.
De nem ez a lényeg, hiszen a sajtót egyáltalán nem érdekli, hogy a Nutriversum termékei jobbak-e a piacon, mint másoké. Doktor Gődény tényfeltáró vírus-kommunikációja viszont annál inkább, mert az ő bevételeiket és érdekeiket ez sérti valójában. Most csak egy a fontos: ütni ahol érik Dr. Gődény Györgyöt, hátha elmegy a kedve a média hazugságainak leleplezéseitől…

Aztán beleolvastam a Doktor Gődény facebook oldal, és a szintén Gődény doktorhoz köthető Normális élethez ragaszkodunk csoport bejegyzéseibe is. Ha ezt ő is megteszi, biztos nem fog a kedve elmenni, sőt ellenkezőleg: az olvasói csak még jobban megerősítik elszántságában és a hitében, hogy amit csinál, az nagyon fontos, és előbb-utóbb célt is ér vele. Hiába támadják rengeteg irányból, mindig lesz olyan impulzus egy-egy nehezebb nap után, ami megerősíti, hogy a munkájának van értelme, és nem szélmalomharcról szól.

Hogy miért gondolom így? Mert én is sokszor átestem már ezen, és a saját bőrömön tapasztaltam meg mindezeket, és korábban írtam is már erről épp eleget.
Ezért mi más is lehetne a zárógondolat? Hajrá Dr. Gődény, Dr. Tamasi, Dr. Pócs, Dr. Lenkei, és remélem még sok-sok doktor veletek tart, mert ettől függ a jövő, most Ti tudtok a leggyorsabban és fájdalommentesen megoldást hozni a média és a politikusok okozta katasztrófára!

És kitartást kívánok a Geréb Ágneseknek, a Szima Juditoknak, a Géczi Gáboroknak, a Horváth Andrásoknak, a Dr Ángyánoknak és a társaiknak is, mert egyre többen értik már, hogy miért is folyt vagy folyik ellenük a boszorkányüldözés…

About the author:

Leave a comment

4 × 5 =

Back to Top