Az a felelőtlen, aki felelősen gondolkodik?

Az a felelőtlen, aki felelősen gondolkodik?

Nincs hozzászólás a(z) Az a felelőtlen, aki felelősen gondolkodik? bejegyzéshez

Pelikán elvtárs is megmondta: az a gyanús, ami nem gyanús.

Felelőtlen fiatalok, akik bulizni járnak. Felelőtlen családok, akik elmennek nyaralni a tengerhez. Felelőtlen sportolók, akik külföldre mennek mindenféle versenyekre.
Megvannak az újabb bűnbakok, akik „elárasztják” az országot a koronavírussal.

Persze az újságírók, akik a nap 24 órájában riogatnak, a „szakemberek”, akik soha nem adnak választ a mindenkiben felmerülő kérdésekre, és végül a politikusok, akik kihasználják a rendkívüli helyzet adta lehetőségeket a saját igényeikre igazítják a szabályokat – no, ezek az „ártatlan és jóravaló” emberek semmiről sem tehetnek…
Az ő felelősségükről senki sem beszél.

Pedig telnek a hónapok, és csodálkoznak, hogy fogytán a türelem?! Nem csak Magyarországon, hanem világszerte. Egyre többen mennek az utcára, mert vissza szeretnék kapni a normális életüket. Ami ugyan nem volt tökéletes, de már megszoktuk és sokkal élhetőbb és értelmesebb volt, mint a mostani. Ahol eddig is voltak betegségek, voltak járványok és voltak halálesetek.
Nagyon úgy tűnik, hogy ettől egyre jobban eltávolodunk. Embereket vernek, ha nincs rajtuk szájmaszk, gyerekeket közösítenek ki, ha tüsszentenek. Kész cirkusz az is, ami a tesztelések és a karanténozás körül tapasztalható. Jól mutatja a helyzetet, hogy még oltóanyag sincs, de már most pattanásig feszül a húr, ha ez szóba kerül. És szinte mindenre igaz, hogy teljesen kiszámíthatatlanná vált.

A felelősen gondolkodó embereknek ebből már elege van. De a mai kor Virág elvtársai azonnal letorkolják: „Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!”

Mi pedig tágra nyílt szemekkel csak nézünk, és azt érezzük: ITT VALAMI NEM STIMMEL!

About the author:

Leave a comment

kilenc + húsz =

Back to Top