Végéhez ért a választási kampány, de a lakosság nem jutott közelebb az igazsághoz.

Végéhez ért a választási kampány, de a lakosság nem jutott közelebb az igazsághoz.

Nincs hozzászólás a(z) Végéhez ért a választási kampány, de a lakosság nem jutott közelebb az igazsághoz. bejegyzéshez

Budapest, 2010. április 9., péntek (OS) – Mivel senki nem kapott hiteles és átfogó tájékoztatást, így összehasonlítani, mérlegelni sem tudnak, mert a legfontosabb információk nem jutottak el a választókhoz. Ezért felelősséggel tartozik minden párt, de főleg a legesélyesebb, amely az első pillanattól kezdve tudatos és tökéletesen antidemokratikus viselkedést tanúsítva próbált monopolhelyzetet teremteni. De felelős a sajtó azon része is, amely egyértelmű ideológiai irányultságán túl a pártatlanságnak még a látszatát sem akarta fenntartani.

    A 80-as évek ellenzéke nagyobb reklámot kapott a pártállami időkben, mint a Civil Mozgalom a 2010-es választáson! – ez a mondat egy TV stúdióban hangzott el a minap sokak füle hallatára. – Pedig ez az első, egyetlen tiszta és életképes alulról építkező szervezet az elmúlt 20 év során, amely pénz és külső segítség nélkül eredményeket tudott felmutatni.

Meglepetések
Volt 600 ezer aláírás 2009. február 12-én! A reakció: döbbent csend – pedig egy országnak kellett volna ünnepelni, hogy végre képesek voltunk összefogni a kiváltságokat élvező politikusokkal szemben.
Idén újabb meglepetés lett, egy országos lista 2010. március 19-én! A reakció: újra mélységes csend, majd esélytelennek nyilvánítás és elhallgatás. Nyoma sem volt a kíváncsiságnak, a teljesítmény elismerésének.

Három a magyar igazság, mint tudjuk, és készül a harmadik meglepetés is. Egy olyan, amit nem lehet majd elhallgatni. Hogy ez mikor történik meg, az majdnem mindegy. De valami történt és még történni is fog.
És ez a fontos.

Mai népmese
De mit tud tenni egy olyan szervezet, aki ki van rekesztve, és aki nem része a gondosan megkomponált politikai játszmáknak? Csak egy dolgot csinálhat: a hírek terjesztését az emberekre bízza. Hadd mondják el ők, hadd adják tovább ők. Terjedjen úgy, mint a népmesék: szájról-szájra.
Írjunk együtt egy modern népmesét, egy új történetet. Keressünk hozzá szereplőket és adjunk nekik feladatot, állítsuk őket próbatételek elé. És ha lesznek hősök, akik legyőzik az akadályokat, nyerjék el a méltó jutalmukat is. Ez sok száz éve így (lenne) igazságos.
Hogy ma miért nem így működik a világ? Talán mert nem azok a hősök, akik valóban megküzdenek a nehézségekkel, hanem azok, akikről azt mondják – vagy inkább elhitetik -, hogy ők hősök.

A REND magától nem fog helyreállni. Ahhoz a hatalomipar által épített vastag védőfalon rést kell ütnünk. A Civil Mozgalom ezt már megtette. A kérdés, hogy sikerül-e most átférni rajta.
Ha közülünk akár csak egy valaki a falon belülre kerül, az már nem fogja betömködni a rést, hogy ő is csak a bentiek kiváltságait élvezze, hanem a legfontosabb dolga az lesz, hogy odamegy a kapuhoz, és megnyitja azt mások előtt is.
Mert ne felejtsük el: a reteszt csak belülről lehet nyitni!

Minden mesében ott rejlik a csoda. A csoda, ami április 11-én is megtörténhet.
Kérdés, hogy akarjuk-e.
Aki IGEN-t mond, az a szavazólapján tegyen egy nagy X-et a Civil Mozgalom mellé, mert ezzel önmagára és az egész nemzetre szavaz – hiszen valójában mindenki civil…
 

About the author:

Leave a comment

18 − 17 =

Back to Top