SMS – Üzenet a parlamentbe 2.

SMS – Üzenet a parlamentbe 2.

Nincs hozzászólás a(z) SMS – Üzenet a parlamentbe 2. bejegyzéshez

Az önmagukat ellátni képesek képviselete

Tudjuk, hogy nagyon sokan vannak ma Magyarországon, akik kiszolgáltatott helyzetben élnek, akik saját ellátásukat önállóan nem képesek megoldani. Számukra a túlélés és továbblépés egyetlen biztosítéka a társadalmi felelősségvállalás.  Ellentmondó adatok látnak napvilágot, hogy mennyien is vannak, akik ilyen vagy olyan okból segélyre, támogatásra szorulnak. Viszont arról nem sok szó esik, hogy arra a rétegre, aki nem rászoruló, aki képes önállóan is boldogulni és akik lényegében vállukon viszik ezt az országot, rájuk ki figyel?

Van-e még vállalkozó kedvük, mernek-e, tudnak-e tisztességesen alkalmazni másokat, hogyan viselkednek velük a hatóságok – és még sorolhatnám.

Nem hiszem, hogy van olyan család, akinek ne lenne személyes tapasztalata ez ügyben. És ezek a tapasztalások zömmel negatívak. Hiába dolgozik valaki akár napi 10-12 órát egyéni vállalkozóként, az adózott jövedelme nem elég a megélhetésére, pláne nem a fejlesztésre. Mit csinál? Trükközik. És utána retteg, nehogy kiderüljön. Huszonegynéhány címen folyik elvonás azoktól, akik vállalkozást visznek, termelnek és szolgáltatnak. És ne feledkezzünk meg az ellenőrzések és a méltánytalanul magas büntetések Damoklész kardjáról, no és az ellenségekről, irigyekről sem. Ne csodálkozzunk, hogy egyre nagyobb a vállalkozói réteg elkeseredettsége: meddig érdemes ezt csinálni? Elfogynak a munkák, elfogy az ügyfélkör – nincs fizetőképes kereslet. A rendszerváltás lelkes kis- és középvállalkozói 45-60 évesek. Többségük már nem is mer gazdaságossági számításokat végezni, mert kiderülne: értelmetlen tovább csinálni. De akkor mi lett egy emberöltőnyi munkával?

Ők kitől kérhetnek segítséget? Ki képviseli az ő érdekeiket? Lassan ők válnak a legkiszolgáltatottabbá és a leghátrányosabb helyzetűvé, mert az ő vállukra pakolnak minden terhet. És ha nem akarnak végképp összeroskadni, még egy út kínálkozik: máshol újrakezdeni. 

Integrálunk, akadálymentesítünk, felzárkóztatunk, adományozunk, közmunkázunk – és közben kivéreznek azok, akik a gazdaság legbiztosabb pillérei és legfontosabb szereplői. Mert lehet a kormányzatnak titkosított stratégia megállapodásokat kötni a multikkal: mindenki tudja, hogy azok csak a politikai propaganda szintjén hangzanak jól. A multi érdeke nem az, hogy Magyarországnak és a magyar lakosságnak jobb legyen. Ellentétben a hazai kis-és középvállalkozói réteggel.

Azokra kellene most leginkább figyelni és vigyázni, akik saját magukért és az alkalmazottaikért is felelősséget tudnak és mernek vállalni. Mert ha így haladunk, ők is átkerülnek az ellátandók körébe. És akkor mi lesz?


ÖN MIT GONDOL?
Az adóbevételek egytizede a hazai kis-és középvállalkozói szféra fejlesztését és támogatását szolgálja?

About the author:

Leave a comment

14 − egy =

Back to Top