Seres Mária: civil nyomásgyakorlásra van szükség a parlamentben

Seres Mária: civil nyomásgyakorlásra van szükség a parlamentben

Nincs hozzászólás a(z) Seres Mária: civil nyomásgyakorlásra van szükség a parlamentben bejegyzéshez

Seres Mária, a Civil Mozgalom (CM) elnöke szerint pártja legfontosabb feladata a pénzre és hatalomra éhes pártok féken tartása, vagyis a civil nyomásgyakorlás megjelenítése az Országgyűlésben. A kilenc területi listával országos listát állító párt vezetője a Magyar Televízió Magyarország választ 2010 című műsorában szerda este hangsúlyozta: egyáltalán nem tartja lehetetlennek az Országgyűlésbe kerülést, ehhez ugyanis választókerületenként kizárólag háromezer választópolgár szavazatát kell megszerezniük. Seres magát egy "négygyermekes, vidéki nőként" mutatta be, a CM jelöltjeit pedig hétköznapi hősöknek” nevezte, akik azt érzik, hogy a változás bennük van, és azt csak maguktól várhatják.

  Seres Mária szerint Magyarországon ma "mindenki rosszul érzi magát", amiért elsősorban az értelmetlen vitákkal rossz példát mutató parlamenti pártok a felelősek. Műsorvezetői kérdésekre válaszolva kifejtette: jelenleg az államigazgatás és a közigazgatás is túlméretezett, ezért itt a pozíciók szintjéig kiterjedő takarékoskodásra van szükség. Kiemelte: az embereket szeretnék a kétkezi, "értelmes munkákra" visszavezetni, a segélyezés helyett pedig "ésszerű közmunkaprogramot" javasolnak, diplomás közmunkások bevonásával.

 A CM országos listavezetője aláhúzta: az államnak garanciát kell vállalnia a nyugdíjak hosszú távú kifizetésére, pártja emellett felemelné, de ezzel egy időben maximalizálná is az öregségi nyugdíjat. Seres Mária úgy fogalmazott, hogy a "romaságnak feladata van Magyarországon". Hozzátette: partnerként kell kezelni a kisebbség tagjait, mert ha ellenségesen bánnak velük, "akkor ők is ellenségként fognak viselkedni, ami senkinek sem jó".

 A külpolitikára kitérve azt mondta, hogy Magyarországnak gazdasági és történelmi okokból is egyértelműen kapcsolódnia kell például Oroszországhoz, a kettős állampolgárságot pedig automatikusan megadnák minden határon túli magyarnak. A beszélgetést Seres Mária azzal zárta, hogy nagyon számít a nők szavazatára, akiket arra kért, hogy ismerjék fel magukat benne. A Civil Mozgalom ugyanakkor azok szavazatát is várja, akiknek elege van a képmutatásból, illetve akiknek "könnybe lábad a szeme, amikor meghallják a Himnuszt" – fűzte hozzá.

 

(MTI)

About the author:

Leave a comment

1 × 4 =

Back to Top