Nem lesz pécsi képviselő – 10 %-os részvétel!

Nem lesz pécsi képviselő – 10 %-os részvétel!

Nincs hozzászólás a(z) Nem lesz pécsi képviselő – 10 %-os részvétel! bejegyzéshez

Még mi nagy elánnal szervezkedünk Csornán, múlt vasárnap Pécsen lezajlott az időközi választás második fordulója, mellyel Toller László helyére kerülhetett volna új országgyűlési képviselő.
Közel 50 ezer emberből alig több mint 5000 ment el szavazni!!!
Az érvényességhez több mint huszonöt százalékos részvételre lett volna szükség, ehelyett 10,48 % lett.
A három jelölt közül a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, 88,3 százalékot.  Az MSZP 9,9, az FKGP 1,8 százalékot ért el.

Néhány megjegyzést kimásoltam egy helyi internetes oldalról:
paragrafus – Úgy néz ki, hogy Pécsett kezd még idejében kinyílni az emberek szeme. Kezdenek átlátni a narancssárga ködön.
ubulka – Nagyon benne lennék egy általános választási bojkottba, csak attól félek nem lennénk elegen. Azt hiszem a következő választáson a szavazatra jogosultak 25-30%-a megy el szavazni, éppen érvényes lesz a szavazás, és így 20%-al 2/3-os többséget lehet szerezni. Ennyivel fognak a nép akaratából kormányozni. Vagy dorbézolni, ámokfutást végezni?
Gege – Szerintem az emberek többségének végre egy normális, modern szellemiségű polgári párt kellene (a fidesz nem ez). Én legalábbis egy ilyenre várok egy ideje, és az ismeretségi körömben is gyakran hallom ezt. De úgy tűnik jóideig még várnunk kell rá.
Ez azért egy nagy pofon az egész politikai osztálynak, jobb-bal oldal egyaránt. Remélem most páran ráébrednek, hogy mindenkinek elege van az egymás mocskolásából politizálás címén, és a pofátlan lenyúlásokból.
evianna – Leborulok a pécsi polgárok bölcsessége előtt…
Egységes bojkottjuk megakadályozta, hogy a rezsim újabb ingyenélőt ültessen a nyakunkba. Csak nehogy a megtakarított néhány milliót elosszák maguk között a honatyák. Megszavaznák? Meg…


A feladat adott: az apátiába süllyesztett magyar társadalmat fel kell rázni!
Sikerülni fog!
 

About the author:

Leave a comment

20 − 9 =

Back to Top