Minden pártnak megvan a maga Simonja

Minden pártnak megvan a maga Simonja

Nincs hozzászólás a(z) Minden pártnak megvan a maga Simonja bejegyzéshez

Kivétel nélkül egy célja van a pártoknak – akár megnyernek, akár elvesztenek egy választást – hogy a következő alkalommal ők kerüljenek ki győztesen. A politikába rendre a privát életben kudarcot valló emberek kerülnek, vagy olyanok, akik életükben soha nem dolgoztak.
A politikusok úgy gondolják, hogy egy választáson csak pénzzel lehet elérni mindent. Ezért kell nekik pénz, minél több pénz…
És éppen ezért van szükség a Simonokra és hozzájuk hasonlókra.

Az még a kisebbik baj lenne, hogy a pártok és a politikusok is lopnak, mert a lopást és a károkozást lehet enyhíteni, helyre lehet hozni. De ennél sokkal nagyobb a baj, mert a politikai hatalom megszerzésével katasztrófákat okoznak, amit nem lehet megakadályozni, esetleg csak felkészülni rá.
Az ország már akkor is jobban járna, ha azért fizetnénk a politikusoknak, hogy ne csináljanak semmit. Így a lopás helyett hivatalosan jutnának ahhoz a vagyonhoz, ami a pályafutásuk során az egyedüli hajtóerőt jelenti számukra.
A katasztrófával viszont más a helyzet: azokat csak helyreállítani lehet, megelőzni nem.

Ahogy minden pártnak, úgy az SMS-nek is van Simonja. Ő Harsányi Simon, aki nem azon töri a fejét, hogy a lopott pénzt különböző bankszámlákra elrejtse, hanem azon, hogy adjon élményt, hogy okozzon örömet több ezer embernek azzal, hogy számukra ingyenesen lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, a felfrissülésre és az egészséges életmódra.
Önök melyik Simont választanák?

Még egy nagy különbség: amíg a párt-simonok hetekig címoldalas szereplők a magyar sajtóban olyasmivel, amit már mindenki évtizedek óta tud, addig a mi Simonunkról gyakorlatilag sehol sem esik szó, pedig a tevékenységében ezrek lelik örömüket.
24 év és 6 választás után el kellene már döntenie a magyar lakosságnak, hogy a jövőben a felhatalmazása révén továbbra is szabad kezet ad a lopásra, vagy végre olyanokból választ vezetőt, aki már letett valamit az asztalra, akikben meg tudnak bízni és fel tudnak rá nézni.

ÖN MIT GONDOL?
Parlamenti képviselő csak erkölcsi bizonyítvány megléte esetén lehet valaki?

About the author:

Leave a comment

1 × 2 =

Back to Top