Lelkesen, lendületesen folytatjuk!

Lelkesen, lendületesen folytatjuk!

Nincs hozzászólás a(z) Lelkesen, lendületesen folytatjuk! bejegyzéshez

Mindenkinek köszönjük a támogatást, aki akár a kopogtatócédulájával, akár szavazatával már eddig is erősített minket!
Várjuk közénk azokat, akik hisznek abban, hogy a változást nem másoktól kell várni, hanem kinek-kinek lehet és tennie is kell érte.

A választás egyik nagy meglepetése volt a Civil Mozgalom országos listaállítása. 44 induló szervezet közül ez 6 pártnak sikerült.
Elégedettek lehetünk, hiszen bebizonyítottuk, hogy pénz és szervezett háttértámogatás nélkül, pusztán a lelkesedés és a tenni akarás erejével is lehet eredményeket elérni.
Mivel csak 24 jelöltjük volt, ez országosan nem számottevő, de az általuk elért 5 %-os eredményátlag nagyon biztató a jövőt illetően. Ennyi idő alatt és ilyen szűkös lehetőségekkel ez még senkinek sem sikerült a rendszerváltás óta.

Csendes kampány

A csendes választási kampány nem kedvezett nekünk, mint új szereplőnek. Elmaradtak a nyilvánosság előtt zajló viták és alig volt országos megmutatkozási lehetőségük.
A szavazók sajnos ezen a választáson sem az egyéni teljesítményeket díjazták, hanem a média és a közvéleménykutatók által sugalltakkal azonosultak. Ezt mutatja az egész országra jellemző erősorrend is.
A választáson induló 44 szervezet közül csak a Civil Mozgalom volt képes ezeket az akadályokat legyőzni, és az elhallgatás ellenére is méltó teljesítményt tudott mutatni, hiszen 24 jelölttel 0,9%-os volt az országos eredmény. Ha mind a 176 választókörzetben lett volna jelöltje a mozgalomnak, akkor most a parlamentben lennének a képviselői.

Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy a lelkesedés és a tenni akarás mozgatja a csapatunkat. A többi párttal ellentétben nem jelentünk meg az óriásplakátokon, de a fizetett reklámokban sem, és anyagiak hiányában még az egyéb hagyományos kampányeszközökkel sem tudtunk élni. Viszont megmutattuk, hogy akarunk és tudunk is áldozatot hozni a közösség érdekében.
A közös munka során minden megyében kiválasztódtak azok a személyek, akik már képesek lesznek a mozgalmat helyben összefogni és működtetni. Nálunk a legfontosabb mérce a tettek ereje, és az elmúlt hetek a hosszútávú építkezés szempontjából mérföldkövet jelentenek.

Készüljünk a helyhatósági választásokra,
hiszen a közösségek életében ott lehet igazán hasznosan és tevékenyen közreműködni!

About the author:

Leave a comment

17 − 9 =

Back to Top