Jegyezzük meg ezt a számot: 343.321

Jegyezzük meg ezt a számot: 343.321

1 hozzászólás a(z) Jegyezzük meg ezt a számot: 343.321 bejegyzéshez

343 ezer emberre, vagyis a magyar lakosság 3,5%-a (!) véleményére hivatkozott a kormány, amikor 2021. május 1-én elindította azt a szégyenteljes diszkriminációs folyamatot, amire nem volt még példa a magyar demokrácia történetében. Az oltottak és oltatlanok közötti különbségtételről van szó.

2021. február közepén indította el a kormány az „Újraindításról szóló konzultációt”. Két hét után, mivel nem volt sok válaszadó, még 2 hetet ráhúztak és várták a válaszokat 7 kérdésre.

A propagandára is elment sok milliárd, de teljesen mindegy mit hazudnak, úgysem a valós számokat mondják. A nyáron futó koronavírusos nemzeti konzultációról is csak hónapokkal később, közérdekű adatigényléssel derült ki, hogy 11,5 milliárdba került. Ebből a kérdőívek postázása 1,7 milliárd forint volt.  Most ennyit biztosan spóroltak, mert csak egy kattintás kellett az elküldéshez. Elég furcsa, hogy a nyári levelezős kérdőívet ÁLLÍTÓLAG 1 millió 793 ezren töltötték ki, de az idei online konzultációra viszont ennek alig harmada,  528 187 fő volt csak hajlandó.

Az „Újraindításról szóló konzultáció” 7 kérdése érintette a védettségi igazolványt, az éttermek, szállodák újraindításának feltételét és a kijárási tilalom enyhítését is.

Időzzünk egy kicsit a 2. kérdésnél:

„Azok, akik beoltatják magukat, vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?”
65% -TÁMOGATOM – vagyis 343.321 fő
35% – NEM TÁMOGATOM – vagyis 184.865 fő

„Egyes korlátozó intézkedéseket” említ a kérdés. Mostanra megtudtuk, mit is jelent mindez. És vélhetően a diszkrimináció fokozódni fog az elkövetkező hetekben. Erkölcsi és szakmai értelemben sem magyarázható a különbségtétel. De nem is akarnak magyarázkodni: egyszerűen annyit mond a kormány aktuális szócsöve az online konzultációra hivatkozva, hogy a magyarok 65%-a így akarja – ami nem más, mint álszentség és hatalmas hazugság, mert sosem érdekelte őket, hogy mit is akar a nép. Hiába van ott az online kérdőív eredményei alatt csupa nagybetűvel szedve, hogy „A KORMÁNY AZ EREDMÉNYEK ALAPJÁN ELKÉSZÍTI AZ ÚJRAINDÍTÁSI TERVET”.

Nem! Nem! Nem! Ezt egyébként sem a magyarok 65%-a, hanem csak 3,5% akarta, ami 343 ezer manipulált és a kormányhoz teljesen lojális személyt jelent. Vajon az kit érdekelt, hogy mit akar a „maradék” 9,4 millió ember?
A kormányzatot biztosan nem…

Úgy, ahogy 2009-ben a politikusi kiváltságokkal szemben indított népszavazási kezdeményezésemet támogató 605 ezer aláíró sem érdekelt senkit! Vagyis érdekelte, de nem úgy, ahogy kellett volna. Nem érezték az akkor kormányon lévők (MSZP-SZDSZ) és a parlamenti ellenzék (Fidesz, KDNP, MDF), de a parlamenten kívüli pártok sem (pl. Jobbik, LMP), hogy sok százezer ember akaratának KÖTELESEK LENNÉNEK érvényt szerezni, amit egy Alkotmánybírósági határozat is kimondott!

A 605 ezer akarat csupán egy dologra figyelmeztette őket: meginoghat a hatalmuk, ha hagyják, hogy kívülről az ilyen „seresmária-félék” bezavarjanak az okosan kitalált látszat-demokráciájukba. Persze a média is partner lett ezután a folyamatos lejáratásomban, és a másként gondolkodó közösségeket is titkosszolgálati eszközökkel hálózták be és bomlasztottak, nehogy újabb meglepetések jöjjenek.

Most is itt tartunk. Az embereken múlik, hogy ezt a fajta mocskos játékot meddig tudják művelni. Mert ha tömegek fordulnak el a hazug médiától, és nem bíznak többé a szerepjátékos politikusokban sem, akkor van esély bármire…

Az utóbbi 1 év eseményei sokak szemét felnyithatták, hogy a médiából ránk zúduló propaganda és a valóság köszönőviszonyban sincsen. És arra vajon hányan ébredtek már rá, hogy csak egy esetben kell a hatalomnak az emberek véleménye: ha hárítani akarják a felelősséget.

A magyar érettségi apropóján egy idézettel zárom a gondolataimat: „Vétkesek közt cinkos, aki néma”. Ezt Babits Mihály már 1938-ban megírta! Ezután jön a történelem érettségi, ennek apropóján pedig érdemes lenne mindenkinek visszaemlékezni az iskolai tanulmányaiból arra, hogy milyen folyamat indult el akkoriban Európában, és mivé is fajult a többség számára ártalmatlannak tűnő megkülönböztetés…

About the author:

1 Comment

  1. Pintér István  - 2021-05-05 - 08:44

    Kedves Mária!

    Nagyon köszönöm ezt a leleplező írását is. Remélem, egyre több emberhez eljut az üzenete!
    Áldozatos munkájához további erőt kívánok!

    Pintér István

Leave a comment

egy × 2 =

Back to Top