Égbekiáltó pazarlás – Seres szétdobált 250 milliót

Égbekiáltó pazarlás – Seres szétdobált 250 milliót

Nincs hozzászólás a(z) Égbekiáltó pazarlás – Seres szétdobált 250 milliót bejegyzéshez

Megdöbbentő és felháborító, hogy éves szinten 9 milliárd forintba kerülnek nekünk a parlamenti képviselők! Erre hívta fel a figyelmet Seres Mária, jelképes pénzszóró akciójával.

Mosolyogva kapkodtak a járókelők a 20 ezres címletű játékpénzek után a Keleti pályaudvar kerengőjében. 250 milliónyit szórt szét a minap a Seres Mária nevével fémjelzett SMS, hogy láttassa az emberekkel, mennyibe kerülnek nekünk a honatyák a hét 5 napján.

– A parlamenti képviselők lakhatási és közlekedési támogatást is kapnak. Miért?! – kérdezi Seres. – A bajai Zsigó Róbert a parlamenttől több mint havi félmillió forintnyi utazási pótlékot kapott az elmúlt években, ezen felül a városától korlátlan kerete volt, és csak az utóbbiból négymillió forintért tankolhatott. Azzal a 11 ezer liter üzemanyaggal négyszer megkerülhette volna a Földet! De a benzinbajnok a szintén fideszes Hörcsik Richárd, aki évi 26,8 millió forintot kap. Az ezüstérmes a jobbikos Apáti István, 26, 7 millióval. Kövér László havonta 5 millió 400 ezer forintot visz haza. Ő zalai listán jutott be a parlamentbe, ám valójában 22 km-re, Szigetszentmiklóson lakik, mégis jár neki a szolgálati autó sofőrrel. Biztos, ami biztos, a benzinpénzt is felveszi, így egy hónap alatt 14.800 km-t megtéve, 30-szor is meglátogathatja a zalai választóit. Ez 5 órás menetidővel számolva összesen 150 órányi utazást tenne ki, ami 19 munkanap.

Döbbenetes, hogy 10-15 képviselő havi benzinpénze egy 2 ezer fős település éves költségvetése! És még el akarják hitetni velünk, hogy szegény ez az ország?! – háborog Seres Mária, hangsúlyozva: a képviselők égbekiáltó pazarlása közben egy csomó gyerek éhezik, rengetegen élnek a létminimum alatt, és tele vagyunk államadósságokkal. Ezért tartotta meg pénz-szétszóró akcióját pártja, az SMS színeiben.

– 20 ezres címleteket készíttettünk, azzal a felirattal, hogy „ez a mi pénzünk”. És valóban ezt kellene végiggondolnia a választóknak, hogy hány éve szórunk el milliókat és milliárdokat úgy, hogy semmi értelme. Csak visszafelé haladunk. Meg kell állítani a politikusok pénzszórását! Ennek jelképeként végül mi összeszedtük a szétszórt pénzeinket. Érdekes érzés volt, hogy összeszedni nehezebb és jóval időigényesebb feladat! Tetszett az embereknek, mosolyogtak, hiszen a politikus szó hallatán legtöbbjüknek az jut eszébe, hogy lopnak, csalnak, hazudnak, és a mi pénzünkből élősködnek. Kérdés, meddig hagyjuk még!

About the author:

Tags:

Related Posts

Leave a comment

1 × négy =

Back to Top