Amit ma megtehetsz…

Amit ma megtehetsz…

Nincs hozzászólás a(z) Amit ma megtehetsz… bejegyzéshez

Amit ma megtehetsz…

tedd is meg!

 

Hazamegy a politikus és boldogan mondja a feleségének:

– Minden rendben van. Megválasztottak!

– Valóban? Nem hazudsz?

– Most már nem kell…

 

A vicc nem most született, éppen ezért egy kicsit sántít is. Most a győztesnek nem kellett ígérgetni. Elég volt csendben maradni és kivárni, hogy a riválisa bevégezze…

Mondhatni nem volt nehéz nyerni a Fidesznek. Viszont azt mindenki tudja, hogy rájuk minden korábbi új kormányhoz képest is rendkívül nehéz feladat vár.

A csodaváró hangulatot nem lesz egyszerű kezelni.

Hogy jól csinálják-e, az csakis rajtuk múlik. Akit ilyen többséggel hatalmaztak fel a választók, az minden tervét meg tudja valósítani.

 

Mi a mi feladatunk? Mit tehet a Civil Mozgalom?

 

Ugyanazt, amit hónapok óta mondunk: képviselni a társadalmat olyan kérdésekben, ami a politikusok szerint nem fontos, és felkarolni olyan ügyeket, melyeket a hatalmi helyzetben lévők csak halogatnak, pedig karnyújtásnyira van a megoldás. Mindenhol és mindenkinek arról beszélni, hogy az összefogás adja a nemzet igazi erejét – ezért akarjon ő is részes lenni ennek. És ne másra várjon, hogy a problémákat majd megoldja, hanem vegye észre a saját lehetőségeit.

Érezze át a felelősséget! És ehhez nem kell semmiféle ideológiai elkötelezettség.

 

A Civil Mozgalom nagyon fontos munkába kezdett: építi saját magát, mert Váci Mihály híres soraival élve: Nem elég fellobogni, De mindig égni kell!

Ennek a tűznek a melegségére már nagyon sokan vágynak.

Várunk hát sorainkban mindenkit, aki részese kíván lenni egy országos civil kontrollnak. Segítsenek megtalálni minden településen azokat a személyeket, akik megbízható, felelős képviselői lehetnek az adott közösségnek – és a Civil Mozgalomnak is.

Már nincs messze az ősz …

About the author:

Leave a comment

1 × 2 =

Back to Top