Magas a mérce a lányoknál

Magas a mérce a lányoknál

1 hozzászólás a(z) Magas a mérce a lányoknál bejegyzéshez

Seres Mária életét nőtöbbség jellemzi. Pártja, az SMS soraiban nagyobb számban tagok a hölgyek, családjában pedig 4-2 arányban vezet a gyengébbik nem. És bizony van, amiben erősebbnek bizonyulnak.

– Otthon nőuralom van?

Amikor a négy gyerekből három lány, magától értetődik, hogy a fiús dolgok egy kicsit háttérbe szorulnak. Bár a nagylányaim udvarlói javítják az arányt. De mindig éreztem, hogy Bendegúznak jó lenne egy fiútestvér, akivel közös az érdeklődés, ám a sors másképp hozta. Ö 14 és fél éves most készül középiskolába. Nem egy otthonülő gyerek, sok barátja van, focizik, biciklizik. A nővérei figyelik: már most ott van bennük az anyai gondoskodás. Nevelgetik, megjegyzést tesznek a frizurájára, öltözködésére, vagy arra, hogy hány szalámit tesz a kenyérre.

– És Bendegúz hogy viseli ezt?

– Időnként terhes számára, mint affajta kamasz fiúnak, mondván: ne szóljanak bele, milyen a haja, vagy a szendvicse. Ráadásul mind a két nagylányomnál a tanulásban is magas a mérce, kitűnők, a fiamnál pedig időnként becsúszik egy-két rosszabb jegy. Ezt a lányok egyszerűen nem tudják megérteni, és mindig arra sarkallják, hogy jól tanuljon. Egyébként nem problémás kamasz, rendesek a barátai, bátran elengedjük velük. Nem sok korlátot szabunk számára, de ezzel nem is él vissza. Csak a számítógép vitatéma, mert ebben nem érzi az időhatárokat, így előfordul, hogy 1-2 hétig kikapcsoljuk nála a netet. De megértem őt, mert a világháló vonzerejét egy kamasz még nehezen tudja kivédeni.

– A kishúgával milyen a viszonya?

– Nagyon jó! Pátyolgatja, sokat társasjátékozik vele, sőt, amikor Dorci kerékpározni tanult, akkor is ő segített neki a legtöbbet.

About the author:

1 Comment

  1. Kázmér Gumik  - 2014-04-01 - 08:38

    mindenféle hasonló civilkezdeményezés dícsérendő, mivel hozzájárul a közélet megtisztulásához, a feminizmus nem hinném, hogy itt elsődleges dolog lenne…

Leave a comment

3 × 5 =

Back to Top