Kedvenc évszakom…

Kedvenc évszakom…

Nincs hozzászólás a(z) Kedvenc évszakom… bejegyzéshez

Másképp süt a Nap az ország más-más vidékein. Ezt az állandóan ingázó Seres Mária is így látja, aki a nógrádi kis falu, Mátraverebély-Szentkút polgármestere, Budapestre jár a választási teendői miatt, de a családi bázisa Nyíregyházán van.

– Januári születésű vagyok, de a tavasz a kedvenc évszakom – mondja a Seres Mária Szövetségesei (SMS) országos listavezetője. – Budapesten a kikelet mindig érdekesebb, mert ott hamarabb beköszönt, míg vidéken sokkal hűvösebbek a reggelek. De Nógrádban ilyenkor nagyot lehet szippantani a zöldülő táj jó levegőjéből, ami a fővárosban ritka ajándék. Itt más adja meg a tavasz hangulatát. Nyüzsögni kezdenek az utcák, mozgolódnak az emberek, megszabadulnak a nagykabátoktól, és érezhetően mosolygósabbak a napsütéstől.

szentkút

Bár szerencsére az idei tél nem volt olyan kemény, hogy túlságosan lehúzta volna az emberek hangulatát. (Ez ám igazi rezsicsökkentés: az átlaghőmérséklet jóval magasabb volt, mint tavaly.) Bezzeg a közélet nem kímélte a közérzetet! Rombolóan hat a választási időszak, nem hiszem, hogy az emberek jól érzik magukat ebben a közegben. De legalább a természet megy a maga útján, ha nem avatkozunk bele. Nekem is minden tavasszal jól esik elvégezni a kerti munkákat, bár most nagyon kevés időm jut rá. Viszont nem bánom, mert tudom, hogy fontos dolog szólít el. Így hát Budapest – Nógrád – és Nyíregyháza között ingázva már az is pihentet, ha az autó üvegén át néhány pillanatra megsimogatja az arcomat a Nap…

About the author:

Leave a comment

17 + 2 =

Back to Top