Az nyer, aki kevesebbet lop?

Az nyer, aki kevesebbet lop?

Nincs hozzászólás a(z) Az nyer, aki kevesebbet lop? bejegyzéshez

„Egyáltalán nem lep meg, hogy újabb bűncselekmények kerültek képbe Simon Gábor neve kapcsán” – mondja Seres Mária. Az SMS országos listavezetője annak kapcsán fejti ki véleményét, hogy a volt MSZP-s képviselőt afrikai útlevélbotránya miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették.

– Az sokkal inkább meglepne, ha a 24 éve parlamentben lévők közül valaki ne ilyesmin törné a fejét. Az ország 1%-nyi vezetői rétege jól él, ilyen-olyan módon megszerzett vagyonból, köztük Simon Gábor, de voltak rutinosabbak és ravaszabbak is. Simon csak a legkisebb halak egyike lehet. Valószínűleg minden képviselőnek van egy dossziéja, ami ott várakozik valakiknek a polcán, és leemelik, amikor kell. Például ha a választások idején néhány százaléknyi szavazatnövelésre van szükség, vagy egyszerűen személyes konfliktus miatt el akarják lehetetleníteni.

bcs

A 386 parlamenti képviselő közül két tucatnál többen valószínűleg nehezen tudnának átmenni egy tisztességi vizsgálaton. De ez csupán azért lehetséges, mert a társadalom ennek szabad teret enged. Az emberek hihetetlen mértékben beletörődnek abba, hogy becsapják őket. Így gyakorlatilag az fogja megnyerni ezt a választást, akinek kevesebb bűncselekmény van a rovásán, vagy legalábbis úgy tűnik, hogy kevesebbet lopott, csalt. Kampányidőszakban jó lenne arról hallani, hogy melyik párt mit ígér a választóinak, de inkább egymás botrányaival foglalkoznak. Ennek tudatában érthetetlen, hogy ezekre a pártokra, illetve a képviselőikre miért szavaznak az emberek! – vélekedik Seres Mária.

 

About the author:

Leave a comment

10 − 8 =

Back to Top